Welkom bij Memorabel Grafmonumenten Lelystad

Bijzondere, mooie én persoonlijke grafmonumenten van RVS voor uw dierbare.  Uw wensen en ideeën zijn altijd het uitgangspunt bij het ontwerpen en uitvoeren van een persoonlijk grafmonument, gedenkteken of urn. Alle grafmonumenten die ik maak komen in nauw overleg met de nabestaanden tot stand. Door een persoonlijke en betrokken werkwijze ontstaan echt mooie en persoonlijke grafmonumenten die voor u betekenisvol zijn.   

Persoonlijk en betrokken is Jeroen Stok bij het ontwerpen en maken van een beeldend grafmonument. Het is een gevoelig en persoonlijk proces. Ik beschouw het als een eer om daar een bijdrage aan te mogen leveren. In de praktijk gaat het realiseren van een grafmonument in opdracht meestal als volgt: 

 • Vrijblijvende kennismaking en ontmoeting
  Via telefoon of e-mail maken we een afspraak voor een ontmoeting. Dan spreken we elkaar over hetgeen er gebeurd is. U vertelt alleen dat wat u kwijt wilt. In dit stadium luister ik vooral en beantwoord ik uw vragen. Misschien is in dit stadium al duidelijk welk budget u ongeveer in gedachten heeft.
 • Is er een klik en gaan we verder?
  Enige dagen na ons gesprek vraag ik u of wat we besproken hebben beantwoordt aan uw verwachtingen. Is er een klik? Wilt u dat we samen verder gaan om iets moois en passends te realiseren?
 • Schetsontwerp
  Naar aanleiding van hetgeen we besproken heb maak ik een aantal ontwerpen en schetsen. Als deze aansluiten verwerk ik graag uw op- en aanmerkingen in een aangepast ontwerp. Hiervan maak ik een maquette op schaal. Soms meerdere varianten Na akkoord bereken ik de definitieve kosten van de verschillende varianten.
 • Vergunningen
  In sommige gemeenten is een technische tekening nodig voor de aanvraag van de plaatsingsvergunning. In overleg kijken we wie de aanvraag doet. De tekeningen regel ik. Na verlening van de vergunning om te mogen plaatsen beginnen we met de realisatie van het ontwerp van het grafmonument of grafsteen.
 • Aan het werk
  Meestal duurt het realiseren van een grafmonument een aantal maanden. Vaak moet een idee bij de nabestaanden "rijpen", en soms is voor de technische realisatie extra tijd nodig. Bij het begin van de uitvoering vraag ik u om een aanbetaling van 50% zodat ik een deel van de kosten van de realisatie kan betalen. Na oplevering kunt u het resterende deel van het afgesproken bedrag voldoen.
 • Plaatsing
  Als het ontwerp is uitgevoerd en goedgekeurd spreken we een datum af waarop we plaatsen. Ik stel het erg op prijs als u hierbij aanwezig wilt zijn. Het is voor beide partijen belangrijk om een gevoelig traject als het realiseren van een aandenken aan een dierbare goed af te ronden.
   
 • foto's van monument in een boekje
  In de praktijk vraagt een aantal nabestaanden om beeldmateriaal van de van de realisatie van het grafmonument. Als u daar prijs opstelt kunnen we een boekje maken met daarin opgenomen schetsen, foto's en teksten van het proces van het eerste idee tot de definitieve plaatsing van het ontwerp.

Jeroen Stok
Moezelstraat 72
8226 LB Lelystad

 0320 21 86 76

 06 49 351 338

info@rvs-grafmonumenten.nl